Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

Ik accepteer de privacyvoorwaarden

Zwangerschap

GEFELICITEERD, JE BENT ZWANGER!

Zorgburo De Driehoek wenst u een voorspoedige zwangerschap toe. Een unieke tijd is aangebroken. Gezinsuitbreiding is een geweldig vooruitzicht, maar betekent ook veel veranderingen, organisatie en voorbereiding in uw leven. Allereerst zult u een bezoek brengen aan een huisarts/verloskundige of gynaecoloog. Deze zal u vervolgens wijzen op de noodzaak van kraamzorg.


SLIMMER ZWANGER

Uit meer dan 25 jaar wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ongezonde voedings- en leefstijlgewoonten van de vrouw èn de man met kinderwens bijdragen aan een kleinere kans op zwangerschap.Deze ongezonde gewoonten van de vrouw dragen ook bij aan een slechtere groei van het kind tijdens de zwangerschap, een hogere kans op aangeboren aandoeningen en meer problemen rondom de bevalling. Inmiddels weten we ook dat een slechter groei van het kind in de zwangerschap gevolgen heeft voor de gezondheid later. Echter, iedereen weet dat het heel moeilijk is om zelf ongezonde gewoonten te veranderen.

Om die reden is www.slimmerzwanger.nl ontwikkeld. Het is een persoonlijk coachingsprogramma gericht op het verbeteren van (on)gezonde voedings- en leefstijlgewoonten. Door de screening via de website op de mobiele telefoon of computer wordt je bewust gemaakt van je voedings- en leefstijlgewoonten. Tegelijk krijg je ook persoonlijke informatie en adviezen. Vervolgens wordt je door de persoonlijke coaching via je mobiele telefoon gestimuleerd om de ongezonde gewoonten te veranderen én de gezonde gewoonten te blijven volhouden.

Wanneer je geneesmiddelen moet gebruiken is er de mogelijkheid onder ‘MijnSlimmerZwangerZorgpad’ om hieraan herinnerd te worden. Je wordt er ook op gewezen indien bepaalde geneesmiddelen tijdens de zwangerschap worden ontraden. Hiernaast kun je gebruik maken om een herinnering te ontvangen voor de afspraken die je hebt voor medische behandelingen en zwangerschapscontroles.

Het uiteindelijke doel van www.slimmerzwanger.nl is om de kans op zwangerschap te vergroten, de problemen tijdens de zwangerschap te verminderen, en ook de kansen op een normale bevalling en het krijgen van een gezond kind te vergroten.


INTAKEGESPREK

Vóór de 24e week van je zwangerschap zal het intakegesprek plaatsvinden. Bij je thuis of telefonisch bespreken we dan jouw bevalling en kraamtijd. Welke verwachtingen koester je en wat zijn onze mogelijkheden? Er is natuurlijk ook alle tijd om jouw vragen te beantwoorden. Of het nu gaat over de babyuitzet of over voeding en verzorging. En heb je tussendoor nog vragen, dan kun je ons altijd bellen. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor jou, zonder de tussenkomst van telefooncentrales en doorkiesopties. Verder neemt degene die het intakegesprek met jou houdt nog een leuke verrassing voor je mee en een tasje met nuttige informatie en handige producten.

Het aantal uren kraamzorg wordt bij het intakegesprek vastgesteld volgens het Landelijk indicatieprotocol voor de kraamzorg (LIP). Indien nodig vindt na de bevalling en tijdens de kraamperiode herindicatie van de uren plaats. Het puntensysteem werkt met een beoordeling naar aanleiding van de gezinssiuatie:

– woonomstandigheden
– medische omstandigheden
– sociale omstandigheden/mantelzorg

De moeder-kindzorg (minimumzorg = 24 uur) is de minimale zorg die wordt verleend. Je bepaalt het maximaal aantal uren zelf. Wij kunnen zowel vroegtijdige partusassistentie (assistentie bij een vroegtijdige bevalling) leveren, als couveusenazorg en aanvullende kraamzorg. Ook bijkopen van kraamzorg is mogelijk. Daarnaast bieden wij ook kraamzorg aan niet-Westerse gezinnen, waarbij rekening gehouden word met de culturele achtergronden.